Posavska poučna cesta

omiljenja mjesta i plaže + novosti iz turizma Hrvatske

Posavska poučna cesta

PostPostao/la Admin » 15. 01. 2009. (22:48)

Posavska poučna cesta novi je turistički sadržaj u Slavoniji, a u dužini od 30 km turisti će moći upoznati način života, tradiciju i baštinu Posavine.

Ideja o pokretanju ovog tematskg puta nastala je u Turističkoj zajednici Grada Nova Gradiška, sa svrhom da ona na neki način bude nadopuna postojećih turističkih sadržaja i za grupne i za individualne goste.

- Vodili smo se željom da putem sedam interpretacijskih i 22 ploče smeđe turističke signalizacije obradimo i objedinimo prirodne, kulturne, eno-gastronomske, turističke i povijesne osobitosti i vrijednosti posavskog dijela novogradiškog područja. Na pločama su tako istaknuti tekstovi i fotografije od povijesti do današnjeg načina života Posavine i Posavaca, rijeke Save, posavske šume, a na putu su i obiteljska gospodarstva u čijoj ponudi autohtonih specijaliteta naši gosti mogu uživati. Zamislili smo da se cesta obilazi na razne načaine - biciklima, konjima i kolima, organizirano autobusima, a za one koji to žele moguć je i obilazak pješice ili osobnim automobilima, navodi tajnica turističke zajednice Ljiljana Siročić.

Vrijednost cjelokupne investicije iznosi 120.000 kuna, od čega je dio od 50.000 kn financiran iz poticajnog programa ministarstva Tematski putevi, 50% troškova turističke signalizacije financirala je Hrvatska turistička zajednica, iznos od 5.000 kn financirala je općina Vrbje, dok je ostatak financiran iz vlastitih sredstava.

Za što bolju valorizaciju ceste u planu je suradnja s turističkim agencijama, pa je tako već 6. studenog Posavska poučna cesta prezentirana u adriatici.net. Sve agencije ili hotelijeri zainteresirani za posjet Posavskoj poučnoj cesti, više informacija mogu zatražiti u Turističkoj zajednici Nove Gradiške. (B.P.)
Admin
Administrator/ica
 
Postovi: 16
Pridružen/a: 15. 01. 2009. (20:33)

Natrag na Mjesta, gradovi, plaže i novosti u Hrvatskoj

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.