nagrade World Travel Awards

omiljenja mjesta i plaže + novosti iz turizma Hrvatske

nagrade World Travel Awards

PostPostao/la Admin » 15. 01. 2009. (22:45)

Nakon zbrajanja glasova 167.000 turističkih profesionalaca, 15. listopada na svečanosti u slovačkom gradu Popradu, dodijeljene su ovogodišnje nagrade World Travel Awards za područje Europe. Hrvatski su dobitnici hotel Adriana i hotel Riva iz Sunčanog Hvara te splitski hotel Lav Meridien.

Svjetska organizacija World Travel Awards od 2004. godine dodjeljuje pojedinačne nagrade za različite europske zemlje među kojima je i Hrvatska do sada sudjelovala u pet kategorija. Obnovljeni hoteli Sunčanog Hvara ove su se godine po prvi put našli u konkurenciji, i to u dvjema kategorijama, onoj za najbolji boutique hotel u Hrvatskoj, te u kategoriji za najbolji boutique resort u Europi.

U konkurenciji vodećih hrvatskih boutique hotela uz Rivu su u konkurenciji bili i Design Hotel Astoria iz Opatije, Hotel Kaštil iz Bola, Hotel Vestibul Palace Split i The Pucic Palace iz Dubrovnika.
Svjetska priznanja WTA su još jedna potvrda uspješne poslovne strategije uprave Sunčanog Hvara pod vodstvom Jacquesa Bourgeoisa, predsjednika Uprave, koji je ovom prilikom izjavio:
– Ovo priznanje je kruna na kraju uspješno završene druge transformacijske faze tvrtke. Zahvaljujući prvenstveno viziji Jean-Francois Ott-a koji je prepoznao potencijale hrvatskih otočnih destinacija, i poglavito Hvara, naš tim danas uspješno ispisuje novo poglavlje bogate, stoljetne hvarske turističke tradicije, čineći je uzbudljivijom i perspektivnijom no ikada. Pred nama je još puno posla, ali vjerujemo u puno novih razloga za zadovoljstvo.

LAV MERIDIEN - POTVRDA VIZIJE I ULOŽENOG TRUDA

Splitski hotel Lav Meridien u Slovačkoj se okitio trima nagradama. Proglašen je najboljim europskim konferencijskim hotelom, vodećim hrvatskim hotelom i vodećim hrvatskim Spa Hotelom.

Uz Lav Meridien, u konkurenciji za najbolji europski konferencijski hotel bili su i Conrad Istanbul, Divani Apollon Palace & Spa iz Grčke, Dubrovnik Palace, Conference and Spa Grand Hotel Stockholm, Hotel Gothia Towers iz Švedske, Hotel Okura Amsterdam, Renaissance Zurich Hotel, Ritz Carlton Berlin, Sheraton hotel & Convention Centre Ankara i Sheraton Roma Hotel & Conference Center.

Nagrada u kategoriji vodećeg europskog konferencijskog hotela iznimno je važna, s obzirom na nastojanja zaposlenika Lav Meridiena da se konferencijske usluge podignu na još višu razinu uvođenjem novih usluga te pristupanjem novim tržištima koja do sada nisu koristila Hrvatsku za korporativna okupljanja.

O tome je na dodjeli više rekao jedan od suvlasnika hotela, Ivica Kurtović:
- Iznimno sam ponosan što u ime hotela Le Meridien Lav mogu primiti ovako važno priznanje jer ono potvrđuje da je struka prepoznala da smo, uz sve teškoće koje su poznate svim hrvatskim hotelijerima, uspjeli u nastojanjima da kvalitetom i trudom postavimo Hrvatsku na mapu najboljih svjetskih turističkih odredišta.
To je potvrdio i Slavko Bošnjak, također suvlasnik hotela:
- Priznanje World Travel Award i meni i hotelu mnogo znači. Zasigurno će nam pomoći u nastojanjima da Hrvatsku predstavimo kao destinaciju koju svjetska tržišta tek moraju otkriti, naročito u segmentu kongresnog turizma.
Admin
Administrator/ica
 
Postovi: 16
Pridružen/a: 15. 01. 2009. (20:33)

Natrag na Mjesta, gradovi, plaže i novosti u Hrvatskoj

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.